€ 385.000,- k.k.

Hoogstraten 12

Gerkesklooster

Deze woning is bijna verkocht.

Omschrijving

Twee voor de prijs van één.
Wonen in de sfeer van vroeger, maar met het comfort van vandaag? Het is echt mogelijk! Aan Hoogstraten 12 in Gerkesklooster staat namelijk deze woonboerderij die feitelijk uit twee volwaardige woningen bestaat. Het boerderijgedeelte vol sfeervolle details en het aangebouwde woonhuis waar comfort het sleutelwoord is.

Indeling:
Het voor- en achtergedeelte van deze woonboerderij zijn apart van elkaar te bewonen en beschikken over een gescheiden cv-installatie. Dit biedt mogelijkheden voor verhuur, een bed & breakfast of is te gebruiken als zorg- of aanleunwoning, ook wel kangoeroewoning genoemd.

Het boerderijgedeelte op de begane grond betreedt u via de centrale hal met een authentieke marmeren vloer en lambrisering. De hal geeft toegang tot de kelder (± 18 m²), woonkamer met schouw (± 27m²) en met uitzicht over de grote tuin en de waterpartij, woonkeuken met authentieke schouw (± 17 m²) en twee slaapkamers (± 27 en 16 m²) waarvan de grote kamer voorzien is van schouw. Aan het einde van de hal grenst een grote schuur met drie bergingen wat eventueel als bedrijfsruimte kan worden ingericht, een bijkeuken, een ruimte voor witgoedapparatuur en een luxe badkamer. Deze is voorzien van een ligbad, toilet, dubbele wastafel en instapdouche. Een gedeelte van de woning beschikt over vloerverwarming.
Op de eerste verdieping van het boerderijgedeelte vindt u een overloop met twee slaapkamers (± 8 en 9 m²).
In de woning zijn verschillende oude elementen bewaard zoals luiken voor de ramen en glas-in-lood elementen.

Het aangebouwde woonhuis aan de achterzijde kijkt vanuit de woonkamer (± 29 m²) met open keuken uit over het weiland. Dit woonhuis is verder voorzien van een slaapkamer (± 14 m²) en een eigen ruime badkamer met toilet, instapdouche en opstelplaats voor een wasmachine.
Boven het woonhuis bevindt zich de overloop die toegang geeft tot een langwerpige ruimte die u nog naar eigen inzicht kunt indelen. Het aangebouwde woonhuis beschikt over vloerverwarming op de begane grond.

Het terrein rondom de woning is erg ruim en omvat een stuk weiland. Hier kunt u eventueel hobbydieren laten lopen.
In de tuin staan enkele bijzondere bomen waaronder een pruimenboom, walnotenboom, wichterboom en zelfs een kastanje van 130 jaar oud die officieel geregistreerd staat.
Op het terrein staat tevens een bijgebouw met garage en stallen met paardenboxen. Geschikt als bedrijfsruimte of nog naar eigen inzicht in te delen.

De woning staat in een rustige buurt aan de rand van het dorp. In de buurt vindt u een lagere school, de slagerij en een groenteboer annex dorpswinkel. Voor uw overige boodschappen kunt u terecht in Buitenpost (5 minuten met de auto) of Surhuisterveen. Vanuit Buitenpost bent u met de trein in 15 minuten in Groningen of Leeuwarden of kunt u gebruik maken van de busverbinding. De A7 verbindt u met de plaatsen in de omgeving.
Het gebied is rijk aan water zoals het Lauwersmeergebied, het Prinses Margrietkanaal, het riviertje De Lauwers en de Dokkumer Trekvaart met aansluiting op het Lauwersmeer en De Wadden.

Lees complete omschrijving

Kenmerken

Plaats
Gerkesklooster
Type object
Vrijstaande woning
Perceel- / woonoppervlakte
9825m2 / 265m2
Bouwjaar
1883
Aantal slaapkamers
5
Vraagprijs
€ 385.000,- k.k.
Staat
Normaal
Verwarming
CV-ketel, HR-combiketel 2007
Zolder
Nee
Garage
Ja
Tuin
Ja
Terras
Nee
..... Ronnie van der Veen

Meer weten?

Vraag het aan ..... Ronnie van der Veen

Registermakelaar, taxateur wonen en woningmarkt-consultant

Bezichtiging inplannen

Omgeving

Funda
Verkoop 8,3
Aankoop 8,5
  • Meer dan 25 jaar ervaring
  • Duidelijke afspraken
  • Persoonlijk betrokken
  • Compleet ontzorgd
  • In heldere taal