Tips voor een geslaagd Open Huis

Om een optimale verkoopopbrengst te realiseren geven wij u hierbij enkele tips.

Het is aan te raden om met twee personen aanwezig te zijn, zodat de een de gasten op kan vangen en de ander de gasten kan rondleiden.

De eerste indruk die een gegadigde van uw woning heeft, is belangrijk. Schijnbaar onbelangrijke details kunnen daarbij een rol spelen.

Verhelp kleine mankementen. Bijvoorbeeld een losse deurkruk zou ergernis kunnen opwekken bij de koper. Ziet het er rondom het huis netjes en opgeruimd uit?  Want bedenk u goed: de eerste en zo belangrijke indrukken worden opgedaan op de stoeprand.

Zorg ervoor dat het huis er opgeruimd uitziet. Het is makkelijker een potentiële koper te laten zien hoe mooi uw huis er uit ziet, dan duidelijk te moeten maken hoe fraai het zou kunnen zijn.

Verwijder meubilair en spullen waarover de koper in spé zou kunnen struikelen. Denk hierbij ook aan het speelgoed van uw kinderen.

Badkamers en keukens zijn erg belangrijk. Een extra boenbeurt van de badkamer kan de verkoopkans aanzienlijk vergroten. Zorg er ook voor dat het werkblad van de keuken een opgeruimde indruk geeft. Vaak is de gedachtengang: ‘als de badkamer en de keuken niet goed onderhouden zijn, zal dat ook wel het geval zijn met de rest van het huis’.

Zorg dat de aspirant-koper zich thuis voelt. Vermijd alles wat het gevoel zou kunnen opwekken dat hij ongewenst is. Laat de televisie uit en beperk gezinsactiviteiten tot het absolute minimum. Hoe minder personen er tijdens de rondleiding in huis zijn, hoe beter het is.

Zorg dat het lekker fris ruikt in huis. Zet eventueel een raampje open.

Lichtinval is belangrijk voor de woonbeleving van kijkers. Het is aan te bevelen om alle gordijnen open te doen.

Laat tijdens de rondleiding geen huisdieren binnen. Er zijn mensen die niet van dieren houden en ze dus ook niet graag zien rondlopen in het huis waarin ze geïnteresseerd zijn. Dierenliefhebbers zullen daarentegen meer tijd aan uw dieren besteden en minder aandacht voor uw huis hebben.

Tijdens de bezichtiging staat de woning centraal. Het is verstandig (nog) niet te praten over de overname van meubelen en andere spullen voordat zeker is dat de gegadigde de woning wil kopen.