Column - Bent u er klaar voor?

Column oktober 2019 – Bent u er klaar voor?

Of het nou verjaardagsfeesten zijn, netwerkbijeenkomsten of ieder andere gelegenheid waar veel mensen bij elkaar komen; zodra mensen horen dat ik makelaar ben, beginnen de vragen. “hoe gaat het momenteel met de woningmarkt?”, “druk zeker?”, “weet jij waar die ene woning voor verkocht is?”. Woningen blijken keer op keer een dankbaar gespreksonderwerp en de woningmarkt an sich staat veelal garant voor stevige discussies over zaken als prijsniveau en welk moment het beste is om te kopen of verkopen.

Het antwoord op de laatste vraag is wat mij betreft redelijk simpel: nu! De hypotheekrente is historisch laag en het aanbod van woningen is licht gestegen. Zeker in het geval van mensen die momenteel een woning huren kan het kopen van een woning een aardige besparing van de maandlasten opleveren. Heeft u zelf nog iets te verkopen, dan is het momenteel ook een uitgelezen moment. Hoewel het aanbod licht is gestegen, is het nog altijd een verkopersmarkt, waarin het aantal woningen waaruit de gemiddelde koper kan kiezen, beperkt is.

Trek daarom eens de stoute schoenen aan en vraag een waardebepaling van uw woning aan. Ik of mijn collega’s komen graag eens bij u thuis langs om de mogelijkheden door te nemen. U bent zeker niet de eerste die verrast zal zijn door de (over)waarde van uw huidige woning. Wellicht komt die ene leuke woonboerderij of dat ruime appartement ineens binnen bereik.

En twijfelt u toch nog of u wilt starten met de verkoop? Geen probleem. In dit geval is stille verkoop altijd nog een optie. Ik schreef er eerder al eens een column over, die resulteerde in een aantal nieuwe opdrachten. Bij stille verkoop wordt uw woning niet op Funda geplaatst, maar maakt u gebruikt van mijn netwerk om een koper te vinden. Heeft u ineens een leuke woning gezien, dan staat uw woning met een druk op de knop alsnog online en trekken wij alle registers open, zodat iedereen weet dat u er klaar voor bent.

..... Ronnie van der Veen

Meer weten?

Vraag het aan ..... Ronnie van der Veen

Registermakelaar, taxateur wonen en woningmarkt-consultant

Stuur e-mail

Funda
Verkoop 9,1
Aankoop 9,5
Beoordelingen bekijken
87 Google-reviews: 4,6/5
  • Meer dan 30 jaar ervaring
  • Duidelijke afspraken
  • Persoonlijk betrokken
  • Compleet ontzorgd
  • In heldere taal