Onze visie op de woningmarkt van het tweede kwartaal 2023

Nieuw over de woningmarkt blijft een interessant gespreksonderwerp. Eén van de meest gestelde vragen is dan vaak ‘maar hoe zit het in mijn dorp of gemeente met de prijsontwikkeling van woningen?’. Een terechte vraag, want vaak wordt in nieuwsberichten over de woningmarkt een landelijk beeld geschetst, zonder hierbij gedetailleerd naar de verschillende regio’s te kijken. En juist die regionale verschillen kunnen een heel ander beeld geven. 

Gelukkig houdt de NVM op regio- en gemeenteniveau de cijfers nauwlettend in de gaten, waardoor wij u een genuanceerder beeld kunnen geven van de gemeente Achtkarspelen en het Westerkwartier. En dat de landelijke cijfers sterk kunnen afwijken van de regionale cijfers, bewijzen onderstaande overzichten. De cijfers omvatten het tweede kwartaal van 2023 en geven een beeld van de transactiecijfers ten opzichte van vorig jaar en de veranderingen in het aanbod van woningen ten opzichte van vorig jaar. De krapte-indicator toont de verhouding tussen vraag en aanbod. Er is momenteel nog altijd sprake van een verkopersmarkt, met meer vraag dan aanbod. Bij een indicator van 5 of hoger is sprake van een evenwichtige markt.

 

Cijfers gemeente Achtkarspelen (bron: NVM)

Cijfers woningmarkt gemeente Achtkarspelen tweede kwartaal 2023

 

Cijfers gemeente Westerkwartier (bron: NVM)

Cijfers gemeente Westerkwartier tweede kwartaal 2023

 

Of bovenstaande trends zich doorzetten in de rest van 2023 blijft op dit moment lastig inschatten, maar voor nu lijkt iets meer rust ook de regionale woningmarkt goed te doen. Bent u nieuwsgierig wat de laatste marktontwikkelingen voor uitwerking hebben op de waarde van uw woning? Onze makelaars vertellen er graag meer over tijdens een vrijblijvend en kosteloos adviesgesprek.

Adviesgesprek aanvragen

onze makelaars

Meer weten?

Vraag het aan onze makelaars

Stuur e-mail

Funda
Verkoop 9,1
Aankoop 9,5
Beoordelingen bekijken
87 Google-reviews: 4,6/5
  • Meer dan 30 jaar ervaring
  • Duidelijke afspraken
  • Persoonlijk betrokken
  • Compleet ontzorgd
  • In heldere taal