Column - Verkoop bij inschrijving

woensdag 19 september 2018

De woningmarkt is volop in beweging. Hoewel in ons werkgebied Surhuisterveen-Grootegast – gelukkig – nog geen sprake is van een oververhitte woningmarkt, neemt ook in onze regio de spanning toe. Vraag en aanbod komen steeds vaker onder druk te staan. Ik bemerk vaker een afwachtende houding van mensen die wel willen verhuizen, maar bang zijn hun eigen woning eerder te verkopen voordat een andere woning gevonden is. Gevolg: meer mensen dan voorheen wachten af met het te koop zetten van hun eigen woning. Hierdoor neemt het aanbod af, de vraag neemt toe en de woningen die wel te koop zijn kunnen rekenen op een veelvoud van belangstelling ten opzichte van enkele jaren geleden.

Door de toenemende belangstelling zie ik een sterke stijging in het aantal woningen dat via een inschrijving wordt verkocht. Een verkoop bij inschrijving betekent meestal een mooi resultaat voor de verkoper, maar houdt ook vaak in dat één of meerdere bieders achter het net zullen vissen. Wat in sommige gevallen meespeelt is het feit dat er nog een eigen woning verkocht moet worden. Maar hoe plan je het juiste moment om je eigen woning te koop te zetten? Speciaal voor iedereen die twijfelt over de goede timing voor verkoop, hebben wij “klaar voor de start” geïntroduceerd.

Hoe werkt het? Terwijl u rustig aan het rondkijken bent naar een volgende woning komen wij bij u thuis langs voor een gratis waardebepaling. Wij informeren en adviseren over de vraagprijs van de woning, de marktwaarde en geven tips om alles klaar te maken voor de verkoop. Vervolgens verzorgen wij de complete en professionele presentatie, uiteraard allemaal in overleg met u. Wij zorgen ervoor dat achter de schermen alles klaar staat om te beginnen met de verkoop; klaar voor de start zogezegd. Op het moment dat u een andere woning hebt gekocht, geeft u ons groen licht en staat de woning vaak dezelfde dag nog op Funda.

Is “klaar voor de start” iets voor u of wilt u gewoon eens komen kennismaken? Dat kan tijdens ons inloopspreekuur: iedere zaterdag tussen 9:30 uur en 10:30 uur op ons kantoor in Surhuisterveen, Taeke Schuilengalaan 1. U bent van harte welkom.

..... Ronnie van der Veen

Meer weten?

Vraag het aan ..... Ronnie van der Veen

Registermakelaar, taxateur wonen en woningmarkt-consultant

Stuur e-mail

Funda
Verkoop 9,1
Aankoop 9,5
Beoordelingen bekijken
87 Google-reviews: 4,6/5
  • Meer dan 30 jaar ervaring
  • Duidelijke afspraken
  • Persoonlijk betrokken
  • Compleet ontzorgd
  • In heldere taal