Column - U wilt toch ook de beste prijs?

woensdag 21 november 2018

Veel woningeigenaren staan momenteel voor een lastige keuze: zet ik mijn woning te koop zonder iets anders gevonden te hebben of wacht ik af totdat ik een leuke woning zie met als risico achter het net te vissen omdat ik mijn eigen woning nog niet verkocht heb? Het is kiezen tussen twee kwaden, waarbij ook nog de keuze gemaakt moet worden; verkoop ik zelf of schakel ik daarvoor een makelaar in?

In tegenstelling tot wat veel andere makelaars beweren, ben ik van mening dat sommige mensen uitermate geschikt zijn om hun eigen woning te verkopen en hierbij mijn hulp niet nodig hebben. Deze mensen kennen hun woning door en door, weten wat hun woning waard is en hoe ze deze moeten presenteren aan potentiële kopers en zijn zakelijk genoeg om hun emotie buiten spel te zetten bij de verkoop, zelfs als meerdere belangstellenden vechten om de koper te mogen worden. Wat ik echter de laatste tijd vaak zie, is dat mensen die niet in deze categorie vallen ook hun eigen woning proberen te verkopen. Soms met succes, maar helaas vaker met tegenovergesteld resultaat.

“Makkelijk praten Ronnie”, zult u wellicht denken. “Jij bent makelaar en probeert natuurlijk je eigen werk zo belangrijk mogelijk te maken”. Uiteraard bekijk ik bepaalde zaken iets minder objectief doordat ik zelf makelaar ben, maar wat ik wel objectief kan beoordelen zijn transactiecijfers. Specifiek: transactiecijfers van woningen die door de eigenaren zelf verkocht zijn. Ik heb in de afgelopen periode meerdere malen transactiecijfers voorbij zien komen van woningen die door eigenaren zelf zijn verkocht en heb helaas moeten constateren dat er in vrijwel alle gevallen meer in had gezeten.

Kost een makelaar geld? Absoluut. Zelf uw eigen woning verkopen bespaart deze makelaarscourtage, maar levert in vrijwel alle gevallen een lagere verkoopprijs op. Zeker in de huidige turbulente woningmarkt. Kijk daarom bij de verkoop van uw woning niet alleen naar de kosten die u kunt besparen, maar vooral naar de winst die u kunt maken door iemand in te schakelen die namens u voor het beste resultaat gaat. U wilt toch ook de beste prijs voor uw woning?

..... Ronnie van der Veen

Meer weten?

Vraag het aan ..... Ronnie van der Veen

Registermakelaar, taxateur wonen en woningmarkt-consultant

Stuur e-mail

Funda
Verkoop 9,1
Aankoop 9,5
Beoordelingen bekijken
87 Google-reviews: 4,6/5
  • Meer dan 30 jaar ervaring
  • Duidelijke afspraken
  • Persoonlijk betrokken
  • Compleet ontzorgd
  • In heldere taal