Een beter energielabel verkoopt sneller

Energielabel bepalen met Energietalent
Hoe zit het ook alweer met het energielabel? Het energielabel toont aan hoe energiezuinig een huis is. De eventuele koper krijgt dan zicht op het energieverbruik van uw woning. Bij de verkoop van een woning is het verplicht een energielabel te tonen in advertenties op bijvoorbeeld Funda, maar ook in kranten en op posters. Voordat het huis in de verkoop komt, moet het label dus aanwezig zijn. De overheid controleert hierop.

Nu de prijzen voor energie explosief zijn gestegen, zullen mensen die op zoek zijn naar een huis, nog meer kijken naar het energielabel van een woning. Als verkoper is het dan ook belangrijk om hier aandacht aan te schenken en kunt u overwegen om uw huis extra te verduurzamen voordat u het in de verkoop zet.

 

Waarde van uw huis

Het energielabel heeft een schaal van A tot en met G. Een woning met energielabel A gebruikt de minste energie, terwijl een een woning met energielabel G de meeste energie verbruikt. Verder geeft het energielabel aan op welke punten een huis energiezuiniger kan worden gemaakt. Bijvoorbeeld door de vloer en het dak te isoleren of door het plaatsen van dubbelglas. Hoe beter het energielabel is, hoe gunstiger dat is voor de waarde van uw huis.

 

Energieadviseur

Om een energielabel te krijgen, moet u een afspraak maken met een gecertificeerde energieadviseur, wij schakelen daar altijd Joop Pijnacker van Energietalent voor in. Op basis van allerlei kenmerken van een woning, zoals het energiegebruik, de afmetingen, de mate van isolatie, de manier van verwarmen en de al dan niet geplaatste zonnepanelen stelt Joop het energielabel op. Deze wordt vervolgens door hem geregistreerd. Een energielabel is tien jaar geldig.

 

Energielabel verbeteren

Het kan interessant zijn om uw huis voor de verkoop duurzamer te maken zodat u een beter energielabel krijgt. Door bijvoorbeeld het isoleren van uw dak, het plaatsen van zonnepanelen of het plaatsen van een hybride warmtepomp kan de waarde van uw huis met duizenden euro’s stijgen. Ook worden huizen met een beter energielabel gemiddeld sneller verkocht. Wij verwachten dat het met de huidige energieprijzen alleen maar belangrijker wordt om een goed energielabel te hebben.

 

Contact

Wilt u meer weten over het energielabel en welke rol deze speelt bij de verkoop van uw huis? Neem dan contact met ons op.

onze makelaars

Meer weten?

Vraag het aan onze makelaars

Stuur e-mail

Funda
Verkoop 9,1
Aankoop 9,5
Beoordelingen bekijken
87 Google-reviews: 4,6/5
  • Meer dan 30 jaar ervaring
  • Duidelijke afspraken
  • Persoonlijk betrokken
  • Compleet ontzorgd
  • In heldere taal