Lichte bries van verkoeling op de oververhitte woningmarkt?

De woningmarkt beheerst het nieuws. Voorspellingen vliegen over tafel en iedere dag lijken de cijfers iets anders te vertellen. De oorlog in Oekraïne en stijgende hypotheekrentes beïnvloeden het consumentenvertrouwen. Maar hoe ervaren wij als makelaars de veranderende woningmarkt. Koelt het af, blijft het hetzelfde of stijgt alles in hetzelfde tempo (rustig) door?

Over het algemeen is de tendens dat sinds de coronapandemie op zijn retour is, het aantal bezichtigingen afneemt. Dit zien wij ook in ons werkgebied. De trend momenteel is dat er weliswaar minder mensen komen kijken, maar van deze mensen een hoger percentage serieus belangstellend is. Wat hiernaast opvalt is dat in de meeste gevallen de belangstellenden (weer) voornamelijk uit de regio afkomstig zijn. Reden hiervoor zou kunnen zijn dat nu het leven overal weer normaliseert, de noodzaak voor ruimte om thuis te werken afneemt en woningzoekenden van verder weg, in de buurt van het werk willen of moeten blijven wonen.

Hoewel de woningprijzen minder hard stijgen dan de voorliggende periode, zitten ze nog altijd in de lift en is vooralsnog overbieden de norm. Twijfelt u al enige tijd of het nu (nog) een goede tijd is om te verkopen en wilt u hierover eens vrijblijvend met één van onze makelaars van gedachten wisselen? Wij komen graag bij u langs.

Onze makelaars

Meer weten?

Vraag het aan Onze makelaars

Stuur e-mail

Funda
Verkoop 8,8
Aankoop 9,5
Beoordelingen bekijken
62 Google-reviews: 4,7/5
  • Meer dan 30 jaar ervaring
  • Duidelijke afspraken
  • Persoonlijk betrokken
  • Compleet ontzorgd
  • In heldere taal