€ 645.000,- k.k.

Hamsterpein 6

Drogeham

Omschrijving

Welkom in Drogeham. Wandelend door het landschap van de Noardlike Fryske Wâlden passeer je prachtige landgoederen, kloosters en pittoreske gehuchten. Het is een paradijs voor wandelaars, fietsers en natuurliefhebbers. Het landschap wordt getypeerd door kleinschalig boerenland met rijke flora en fauna, opvallend door zijn kleine percelen, omzoomd door houtwallen, elzensingels en braamstruiken. Omringd door sporen uit een ver verleden, lijkt het alsof de tijd geen vat krijgt op het prachtige landschap van de Noardlike Fryske Wâlden.

In dit fraaie landschap ligt aan de rand van het dorp Drogeham de prachtige woonboerderij Hamsterpein 6, die een waar paradijs voor paardenliefhebbers is. Achter de fraaie klassieke gevel vindt u hedendaags comfort en smaakvol gerenoveerde vertrekken. Er zijn twee slaapkamers en een badkamer op de begane grond en nog eens drie slaapkamers op de eerste verdieping. In de losstaande paardenstal vindt u vier boxen. Er is een groot weiland en een paardenrijbak, die voorzien is van drainage. In totaal beslaat het perceel 6.230 m². Achter de boerderij staat een grote praktische kapschuur.
Het voorhuis heeft dakisolatie en grotendeels dubbel glas. Op het dak van de kapschuur liggen 90 zonnepanelen. De nieuwe HR CV-ketel is geplaatst in november 2021.

Indeling
De prachtig gerenoveerde woonkamer (26 m²) ademt volop sfeer. De grote ramen aan de straatkant bieden zicht op de fraaie tuin aan de voorzijde en het vrije uitzicht over de landerijen aan de ander kant van de straat. De ernaast gelegen eetkamer van 18 m² heeft, met een wand met authentieke bedsteedeuren, net zoveel sfeer. Ook hier is het plafond hoog en is er aan twee zijden prachtig uitzicht over de landerijen. De keuken in de uitbouw aan de rechterkant is met 21 m² riant. Hij is uitgerust met een 4-pits kookplaat, grote afzuigkap, vaatwasser, grote koelkast en magnetron. Ook hier heeft u weer volop uitzicht. Deze keer aan drie zijden: voor, opzij en naar de tuin. De grote schuifpui geeft toegang tot het beschutte terras en de overkapping in de tuin. Dit is een heerlijke plek om ’s avonds te barbecueën.
Vanuit de hal naast de keuken komt u in een ruime bijkeuken van 16 m² met de witgoedaansluitingen. Daarachter ligt een grote slaapkamer van 18 m². Aan de andere kant van de hal bevindt zich de badkamer. Deze is uitgerust met een ligbad, douche en een dubbele wastafel.
Via een verhoogd gedeelte van de hal komt u in de tweede slaapkamer op de begane grond. Deze heeft een royale maat van 21 m², veel kastruimte en uitzicht op het weiland naast de boerderij.

Op de eerste verdieping bevinden zich nog drie sfeervolle onder de kap gelegen slaapkamers.

De deel is net geen 100 m² groot. Naast de baanderdeuren aan de achterzijde vindt u nog een werkplaats van 11 m². Om de hoek ligt de paardenstal met vier boxen, 69 m² groot. Erachter staat de kapschuur, die met 123 m² niet alleen ruimte kan bieden aan meerdere auto’s en een paardentrailer.

Het dorp Drogeham dat lokaal ook wel ‘De Ham’ wordt genoemd, heeft ongeveer 1.800 inwoners. Drogeham heeft een goed voorzieningenniveau met onder andere een basisschool, supermarkt, drogisterij, verfwinkel, cafetaria, bakkerij, pompstation, camping en een agrarische winkel met diervoeding, ijzerwaren en huishoudelijke artikelen. Het nabijgelegen Surhuisterveen biedt als aanvulling op de voorzieningen in Drogeham een uitgebreid aanbod aan supermarkten, winkels en horecagelegenheden.

Bent u net zoals wij enthousiast geworden over Hamsterpein 6 in Drogeham en wilt u zelf ervaren wat deze prachtige woonboerderij u te bieden heeft? U bent van harte welkom.

Lees complete omschrijving

Kenmerken

Plaats
Drogeham
Type object
Woonboerderij, Vrijstaande woning
Perceel- / woonoppervlakte
6230m2 / 172m2
Bouwvorm
Bestaande bouw
Bouwjaar
1905
Onderhoud (binnen)
Goed
Onderhoud (buiten)
Goed
Ligging
Aan rustige weg, vrij uitzicht en buiten bebouwde kom
Vraagprijs
€ 645.000,- k.k.

Indeling

Aantal kamers
7 kamers (5 slaapkamers)
Aantal woonlagen
2 woonlagen
Voorzieningen
Zonnepanelen
Zolder
Nee

Energie

Verwarming
Cv ketel
Warm water
Cv ketel
Energielabel
C
Isolatie
Dakisolatie en grotendeels dubbelglas

Garage

Garage
Inpandig en carport
Capaciteit
2 auto(s)

Tuin

Tuin
Tuin rondom
Tuin(en)
Tuin rondom
Kwaliteit
Normaal
......... Chris Jan Pera

Meer weten?

Vraag het aan ......... Chris Jan Pera

Kandidaat-makelaar

Bezichtiging inplannen

Omgeving

Funda
Verkoop 9,1
Aankoop 9,5
Beoordelingen bekijken
87 Google-reviews: 4,6/5
  • Meer dan 30 jaar ervaring
  • Duidelijke afspraken
  • Persoonlijk betrokken
  • Compleet ontzorgd
  • In heldere taal