Funda Facts Q4 Randstedeling trekt naar het noorden

Wat hebben de stad Groningen, Grootegast en omgeving en Noord-Drenthe met elkaar gemeen? Ze staan on Funda's top 3 van populairste regio's voor huizenzoekers.
Ook in het vierde kwartaal blijft het noorden huizenzoekers trekken.

Funda factor per regio
Funda heeft dit uitgezocht aan de hand van het gemiddelde aantal keren dat een koopwoning per dag wordt bekeken.

Drie populairste regio's
Groningen (stad) voert al meer dan een jaar de lijst aan van de poplairste regio's in Nederland. Op nummer 2 staat Grootegast en omgeving, een regio die als het ware om de stad Groningen heen krult. Noord-Drenthe siert net als in Q3 de derde positie.

Drie grootste stijgers
Het zal u niet verbazen: ook in de top 3 grootste stijgers viert het noorden van Nederland hoogtij. Grootegast en omgeving blijkt niet alleen een van de populairste regio's van het land te zijn, maar ook de grootste stijger. De kop van Overijssel is een verrassende tweede grote stijger, maar past volledige in de trend van de trek naar het noorden. De top 3 wordt afgesloten door de nummer 1 van het vorige kwartaal: Oost-Friesland.

Bekijk ons aanbod

Drie grootste dalers
Opvallend in de top 3 grootste dalers is dat de stad Groningen en omstreken na een half jaar uit de lijst verdwenen is. Amsterdam staat traditiegetrouw op nummer 1, op de voet gevolgd door Dordrecht en de Zaanstreek.

......... Chris Jan Pera

Meer weten?

Vraag het aan ......... Chris Jan Pera

Kandidaat-makelaar

Stuur e-mail

Funda
Verkoop 9,1
Aankoop 9,5
Beoordelingen bekijken
87 Google-reviews: 4,6/5
  • Meer dan 30 jaar ervaring
  • Duidelijke afspraken
  • Persoonlijk betrokken
  • Compleet ontzorgd
  • In heldere taal