Zoekt u een makelaar in Grootegast?

Uw makelaar in Grootegast

Bent u opzoek naar een makelaar in Grootegast? Heeft u een leuke woning gezien en wilt u een huis kopen, een huis taxeren of juist uw huis verkopen in Grootegast? Dan kunt u bij Van der Velde en Hoen makelaardij terecht voor 30 jaar ervaring in deze regio. Wij kennen de regio goed en kiezen er in onze dienstverlening voor om u te ondersteunen; vanaf het eerste kennismakingsgesprek tot na de eigendomsoverdracht van uw woning in Grootegast.

Neem vrijblijvend contact met ons op

Wonen in Grootegast

Grootegast is een plaats in de gemeente Westerkwartier. Dit dorp ligt in het westen van de provincie Groningen en ligt vlakbij de grens met de Provincie Friesland. Op basis van het advies van de de provincie Groningen werd er een traject gestart (Grenzeloos Grunnen) wat voor een herindeling van de gemeenten heeft gezorgt. Hierin werd voorgesteld om de gemeenten Grootegast, Leek, Marum en Zuidhorn samen te voegen tot de gemeente Westerkwartier. De gemeenten fuseerden op 1 januari 2019. 

Omgeving van Grootegast

De plaats Grootegast was tot en met 2018 de hoofdplaats van de gelijknamige gemeente. De gemeente Grootegast omvatte naast het hoofddorp Grootegast de volgende plaatsen en buurtschappen: Doezum, Faan, Kornhorn, Kuzemer, Kuzemerbalk, Lutjegast, Niekerk, Oldekerk, Opende, Peebos, Sebaldeburen en De Snipperij. 

Grootegast heeft een prachtig landschap dat wordt gekenmerkt door een lapjesdeken van kleine onregelmatige percelen die worden afgeschermd door heggen, houtwallen of muurtjes (een coulissenlandschap). Verder kent Grootegast drie basisscholen: Jan Kuipers (christelijk), Christal (gereformeerd) en De Molenberg (openbaar). Ook is er één middelbare school: RSG Woldborg, hier kan een leerling zijn/haar Vmbo diploma behalen en starten met de onderbouw van het Havo en Atheneum (tot het derde leerjaar). Uw dagelijkse boodschappen kunt u bij de Poiesz, Aldi of diverse kleine levensmiddelenwinkels doen. Op 30 minuten rijden bent u in de stad Groningen en op 20 minuten rijden bent u in Drachten. 

Inwoners van Grootegast

Grootegast telt 3465 inwoners. Voor de inwoners van Grootegast is veel groen, werkgelegenheid en goede voorzieningen. In dit dorp is de gemiddelde WOZ waarde per woning 191.000 euro in 2020 en er zijn 1575 woningen.

Aanbod in Grootegast

Bekijk onze website voor het huidige aanbod in Grootegast.

Funda
Verkoop 9,1
Aankoop 9,5
Beoordelingen bekijken
87 Google-reviews: 4,6/5
  • Meer dan 30 jaar ervaring
  • Duidelijke afspraken
  • Persoonlijk betrokken
  • Compleet ontzorgd
  • In heldere taal