Verkopen zonder Risico met NVM No Risk!

Al enige tijd zien we op de woningmarkt dat de vraag het (nieuwe) aanbod structureel overstijgt. Of anders gezegd, het woningaanbod van te koop staande woningen droogt op.
De behoefte onder consumenten om door te stromen naar een andere woning is nog steeds groot. Desondanks zijn veel woningeigenaren terughoudend met het daadwerkelijk te koop zetten van de huidige woning. “Waar moet ik dan naar toe” horen we vaak. Men koopt dan ook eerst liever wat anders dan dat men eerst de eigen woning verkoopt, ondanks dat daar ook risico’s aan vast zitten.

Om het voor verkopers allemaal wat makkelijker te maken, is de constructie ‘verkoop onder voorbehoud van koop’ bedacht. Een No-Risk clausule voor verkoper.
Bij de No-Risk voor de verkoper kan de verkoper de koop ontbinden als hij of zij niet binnen afzienbare termijn een andere woning onvoorwaardelijk heeft aangekocht. Met andere woorden de verkoop van je woning gaat alleen door als je een andere woning hebt kunnen kopen. Zo profiteer je aan 2 kanten. Je hebt ten eerste de zekerheid dat je een koper hebt voor je eigen woning en ten tweede weet je zeker dat je niet dakloos raakt.

..... Ronnie van der Veen

Meer weten?

Vraag het aan ..... Ronnie van der Veen

Registermakelaar, taxateur wonen en woningmarkt-consultant

Stuur e-mail

Funda
Verkoop 9,1
Aankoop 9,5
Beoordelingen bekijken
87 Google-reviews: 4,6/5
  • Meer dan 30 jaar ervaring
  • Duidelijke afspraken
  • Persoonlijk betrokken
  • Compleet ontzorgd
  • In heldere taal