Een bed and breakfast in Nietap

Van Muiden naar Nietap

Met de hulp van makelaar Van der Velde & Hoen wisten Lisette Bultema en Timon Smid in 2021 een woonboerderij te kopen in Nietap. “Zonder hen was het een stuk lastiger geweest”, vertelt Lisette. Twee jaar later is het huis volledig verbouwd en hebben ze onlangs een bed en breakfast geopend in een van de bijgebouwen op hun erf.

 

Lisette en Timon woonden met hun twee dochters in een authentieke woning in Muiden. “Het was een mooi huis, maar wel krap voor een heel gezin. En omdat Timon graag grotere kunstobjecten maakt, misten we bovendien een werkplaats bij huis.” Het zijn twee belangrijke redenen voor hen om op zoek te gaan naar een andere woning. In eerste instantie zoeken ze die in het Gooi en omgeving. “Maar in de Randstad zijn dergelijke huizen haast onbetaalbaar. De prijzen voor een grotere woning met een schuur liggen daar zo drie keer hoger dan elders in het land.”

Van der Velde & Hoen heeft ervoor gezorgd dat we het huis die week alsnog konden bezichtigen. Dat was onszelf dus nooit gelukt.

- Lisette en Timon

Groter zoekgebied

Dan breekt corona uit en wordt hun zoekgebied plotseling een stuk groter. “Opeens werd duidelijk dat je niet altijd naar kantoor hoeft en dat je ook prima een paar dagen thuis kunt werken. Dat heeft een belangrijke rol gespeeld om hier naartoe te verhuizen. Zo ga ik nu nog twee dagen per week naar kantoor in Utrecht, terwijl ik de rest van de week thuis werk.”

Thuiswerken door corona

Uit Het Noorden

Dat ze hun oog op Het Noorden laten vallen in hun zoektocht naar een huis, is niet toevallig. Zowel Lisette als Timon komen hier oorspronkelijk vandaan. “Tijdens corona bezochten we ook vaker familie en vrienden in Het Noorden. Daarbij viel het ons op dat hier veel boerderijtjes te koop stonden. En omdat de huizenmarkt destijds met name in de Randstad behoorlijk overspannen was, zagen we goede mogelijkheden om zo’n boerderijtje te kopen omdat we ons huis in Muiden zo goed konden verkopen.”

Woonboerderij in Het Noorden

Bezichtiging

Op een zondag stuiten ze op Funda op hun huidige woning in Nietap, een woonboerderij uit 1936 met zesduizend vierkante meter grond. “We hadden het zondags gezien en belden maandag de verkopend makelaar. Toen bleek dat er online al zestien bezichtigingen waren geboekt en er eigenlijk geen plek meer was. We hebben toen contact opgenomen met Van der Velde & Hoen. Ook al omdat we de situatie op de huizenmarkt in Het Noorden niet kenden. Zij hebben ervoor gezorgd dat we het huis die week alsnog konden bezichtigen. Dat was onszelf dus nooit gelukt.”

Bed and breakfast in Nietap

Overspannen markt

Nadat de bezichtigingen achter de rug zijn, blijkt al snel dat een heel aantal potentiële kopers afhaakt. “Het bleek dat er toch veel meer aan het huis moest gebeuren dan op de foto’s op Funda zichtbaar was. Daardoor zagen veel mensen er vanaf een bod uit te brengen en bleef er maar een beperkt aantal kopers over. In overleg met Van der Velde & Hoen hebben we toen een bod uitgebracht. En ook op dat punt bewezen ze hun meerwaarde. Zelf hadden we door de gekte op de woningmarkt die we gewend waren in de Randstad waarschijnlijk veel te hoog ingestoken. Nu bleken we evengoed het hoogste bod te hebben uitgebracht en waren wij de trotse eigenaar van een prachtige woonboerderij”

Woonboerderij Nietap

Accuraat gehandeld

“We zijn echt heel tevreden hoe Van der Velde & Hoen het heeft aangepakt. Niet alleen voor wat betreft de bezichtiging en het uitbrengen van een bod, ook konden we via hen een bouwkundig onderzoek laten doen en wisten zo wat er nog aan het huis moest gebeuren. Ze hebben heel accuraat gehandeld en waren bovendien altijd bereikbaar.”

Aanpak Van der Velde & Hoen

Goede keus

Nu twee jaar later is de verbouwing van de woning voltooid en is bovendien in het bijhuis een bed en breakfast gerealiseerd. “Ja, het is voor ons een hele goede keuze geweest om te verhuizen uit de Randstad. We voelen ons hier helemaal thuis. Ook onze kinderen die bij de verhuizing dertien en vijftien waren, hebben het inmiddels goed naar hun zin. Daarbij speelt wel mee dat onze ouders en veel familie en vrienden hier wonen. Eigenlijk zijn we teruggekeerd naar onze roots.”

Bed & Breakfast Nietap
onze makelaars

Meer weten?

Vraag het aan onze makelaars

Stuur e-mail

Funda
Verkoop 9,1
Aankoop 9,5
Beoordelingen bekijken
87 Google-reviews: 4,6/5
  • Meer dan 30 jaar ervaring
  • Duidelijke afspraken
  • Persoonlijk betrokken
  • Compleet ontzorgd
  • In heldere taal