De Wichterij

Achteraf hadden ze gewild dat ze nog wat beter naar hun makelaar hadden geluisterd. Want bij het verkoopklaar maken van hun woning moesten er nu toch wel heel veel dingen tegelijkertijd gebeuren. Maar uiteindelijk kregen ze het met hulp van Van der Velde & Hoen toch op tijd voor elkaar.

Hendrik Jan en Lotte en hun twee zoons Aiden en Rohan verhuisden vorig jaar van Boelenslaan naar Harkema. “We hadden plannen om te verhuizen en daarom Van der Velde & Hoen gevraagd om een waardebepaling te doen.”

Fris in het groen
“Zo tipte Ronnie ons om de foto’s voor de verkoop in het voorjaar te laten maken. Dan staat alles fris in het groen en komt je huis het beste uit de verf. Ook maakte hij er ons op attent dat er bij de verkoop veel dingen tegelijkertijd op je afkomen. Zoals het opruimen van je huis, de bezichtigingen, het opstellen van de verkoopovereenkomst, de afspraak bij de notaris et cetera. Ronnie gaf aan dat je op tijd moet beginnen. Want als je dan tegelijkertijd ook al bezig bent met je nieuwe huis, kan dat best stress opleveren. Maar omdat we nog niets op het oog hadden, dachten we daar verder nog niet zo over na.”

De Wichterij
Dat veranderde toen ze opeens de mogelijkheid kregen hun droom werkelijkheid te maken. “We waren op zoek naar een plek buitenaf waar we nog een keer zelf een huis konden bouwen en we een wichtergaard konden aanleggen. Dat is een grote liefhebberij van ons. Daarvoor zijn we De Wichterij gestart. De wichter is een pruimensoort uit de Fryske Wâlden die goed groeit op arme zandgronden. Toen de gelegenheid zich voordeed om in Harkema een perceel te kopen en onze droom te realiseren, kwam er toch wel heel veel tegelijkertijd op ons af.”

 
Via een ‘keukentafelgesprek’ met makelaar Ronnie van der Veen kregen we vervolgens een indruk van wat ze voor ons konden betekenen en wat er allemaal komt kijken om je huis klaar te maken voor de verkoop.

- Hendrik Jan, Harkema

Tip top op orde

Hendrik Jan lachend: “Als we nu terugkijken dan hadden we inderdaad eerder moeten beginnen met de voorbereiding voor de verkoop. Dat ligt aan onszelf. We wilden ons huis tip top op orde hebben voor de foto’s werden genomen. Een vaasje hier, een kleedje daar en de kachel die brandt. Het waren ook zaken die door Van de Velde & Hoen werden aangedragen omdat de foto’s op Funda zo belangrijk zijn voor de eerste indruk. We hebben ook alle mogelijkheden voor foto’s benut: de virtuele tour door het huis, 360 graden foto’s en luchtfoto’s, het hele pakket.”

Kennissen en onbekenden

“Wij hadden het zonder makelaar ook nooit zo goed voor elkaar gekregen. Ronnie wist als ervaren makelaar precies de doelgroep voor onze woning te vinden. En toen het huis eenmaal te koop stond, heeft hij ons geweldig geholpen. Als je je huis verkoopt, word je bijvoorbeeld ook al snel zelf benaderd door kennissen of gewoon door onbekenden. Wij konden die steeds doorverwijzen naar Van der Velde & Hoen. Dat voelde heel prettig.”

Ontzorgen

“Al met al waren we dan ook heel blij dat we steeds op hen terug konden vallen. We hadden echt het gevoel dat we ontzorgd werden. Van der Velde & Hoen regelde alle bezichtigingen, en dat waren er in ons geval best veel. Ook gaf Ronnie ons steeds een update van hoe de bezichtigingen waren verlopen. Verder vertelde hij ons op welke manier we de biedingen moesten beoordelen en hielp hij ons om de deal rond te maken. Nee, dat hadden we allemaal niet zelf willen doen.”

onze makelaars

Meer weten?

Vraag het aan onze makelaars

Stuur e-mail

Funda
Verkoop 9,1
Aankoop 9,5
Beoordelingen bekijken
87 Google-reviews: 4,6/5
  • Meer dan 30 jaar ervaring
  • Duidelijke afspraken
  • Persoonlijk betrokken
  • Compleet ontzorgd
  • In heldere taal