Petra en Geert verhuizen na exact een kwart eeuw

Een kwart eeuw wonen

Op de dag af woonden Petra Tammenga en Geert Valkema een kwart eeuw in hun huis aan het Van Starkenborghkanaal in Noordhorn. “Op 18 augustus 1997 kregen we de sleutel van ons huis en exact 25 jaar later, op 18 augustus 2022, hebben we de sleutel overgedragen aan de nieuwe eigenaars”, vertelt Petra. Hun nieuwe woonplaats is Marum waar ze het huis van Geerts ouders hebben overgenomen.

Marum is voor Geert en Petra een vertrouwde plaats. Geert groeide er op en Petra werd er geboren. Maar dat was niet de reden om te verhuizen. Dat had alles te maken met de eigen zaak die Geert heeft. “Ik ben zzp’er en heb een bedrijf in de uitrusting van garagebedrijven. Daarbij lever ik de grotere apparatuur die in een garage wordt gebruikt. Dan gaat het bijvoorbeeld om apparatuur om wielen uit te lijnen, hefbruggen, apparatuur om auto’s te keuren en apparatuur om koplampen af te stellen.”

Toen we ons besluit hadden genomen om te verhuizen naar Marum, was het voor ons dan ook geen vraag welke makelaar we in de arm zouden nemen.

- Petra, Marum

Gebrek aan ruimte

Hoewel Geert zzp’er is, werkt hij vaak samen met een oud-collega van het bedrijf waar hij vroeger werkte. Naast haar baan als management ondersteuner werkt ook Petra als administratieve kracht een aantal uur per week voor het bedrijf. Geert: “We werken door het hele land en dat gaat ons goed af. Dat betekent dat we ook steeds meer voorraad bij huis hebben en langzamerhand werden de twee schuren van ons huis in Noordhorn te klein om alles op een fatsoenlijke manier op te bergen.”

Op zoek naar meer ruimte

Warm paadje

Uiteindelijk besloten ze te verhuizen naar het huis van de ouders van Geert, maar daar ging eerst een zoektocht naar een andere woning aan vooraf. Een zoektocht die hen in contact bracht met Van der Velde & Hoen. “We keken al langer naar een ander huis met een grotere loods. Daarvoor hebben we ook een aantal bezichtigingen gedaan”, vertelt Petra. “Op één van die bezichtigingen kwamen we makelaar Chris Jan Pera van Van der Velde & Hoen tegen die het betreffende huis in de verkoop had. We hadden toen een heel goed gesprek. Bij één van de volgende bezichtigingen kwamen we hem nog een keer tegen, waarop hij zei: ‘Als jullie je huis ooit willen verkopen, kan je me altijd bellen.’ Zo is het paadje warm gebleven.”

Kennismaking met van der Velde en Hoen

Rumoerige tijd

“Toen we ons besluit hadden genomen om te verhuizen naar Marum, was het voor ons dan ook geen vraag welke makelaar we in de arm zouden nemen en hebben we Chris Jan gebeld en gevraagd of hij ons huis wilde verkopen. En dat is heel soepel verlopen”, vertelt Petra. “De verkoop van een huis is een rumoerige tijd. Er gebeurt van alles. Je moet je huis op orde brengen, er moeten foto’s worden gemaakt, bezichtigingen worden gepland en dat soort zaken. Je hebt dan heel veel contact met elkaar via e-mail en Whatsapp. Bij Van der Velde & Hoen maken ze daarbij een aparte app-groep aan waar Chris Jan in zat, maar ook mensen van kantoor. Op die manier heb je steeds contact met de juiste mensen en ben je op de hoogte van de laatste stand van zaken. Dat ging allemaal heel plezierig.”

Je huis verkopen in een rumoerige tijd

Verhuisbus

Geert noemt het een mooi pluspunt dat ze bij de verhuizing gratis gebruik konden maken van de verhuisbus van Van der Velde & Hoen. “Natuurlijk heb ik ook een eigen bus, maar die staat half vol met spullen die je er niet zomaar uithaalt, dus was het wel heel mooi dat we de verhuisbus konden lenen. Die was ook nog eens groter dan onze eigen bus. We hebben hem van vrijdag tot en met zondag gebruikt om met name de voorraad van het bedrijf te verhuizen. Daarmee waren we erg geholpen. Ook daarom waren we blij dat we Van der Velde & Hoen als makelaar hadden.”

Snel verhuizen met de verhuisbus van van der Velde en Hoen
onze makelaars

Meer weten?

Vraag het aan onze makelaars

Stuur e-mail

Funda
Verkoop 9,1
Aankoop 9,5
Beoordelingen bekijken
87 Google-reviews: 4,6/5
  • Meer dan 30 jaar ervaring
  • Duidelijke afspraken
  • Persoonlijk betrokken
  • Compleet ontzorgd
  • In heldere taal