Het verkopen van een huis op de Blauwhuisterweg 47 in Surhuisterveen

Vier zonen verkopen ouderlijk huis

Hun moeder overleed ruim vijf jaar geleden en toen hun vader dit voorjaar op 87-jarige leeftijd ook overleed, kwam het ouderlijk huis aan Blauwhuisterweg in Surhuisterveen leeg te staan. De vier zonen waren er al snel over uit dat ze het wilden verkopen. “Maar een huis verkopen doe je niet dagelijks”, vertelt Anne Vries, een van hen. Al snel kwamen ze bij Van der Velde & Hoen uit. En dat is ze goed bevallen.

Zoals Van der Velde & Hoen het heeft geregeld, daar kunnen we alleen maar heel tevreden mee zijn.

- Anne Vries

Een woning met ruimte

De ouders van Anne kochten het huis Blauwhuisterweg in 1990. Daarvoor woonden ze in Gerkesklooster. “Mijn vader werkte daar destijds bij de zuivelfabriek. Hij had het huis gekocht omdat het aan een doorgaande weg ligt met veel grond erbij. Dat wilden ze graag. Ze hebben er bijvoorbeeld ook nog een aantal jaar schapen gehouden.” Toen hun ouders het huis kochten, waren de vier zonen al het huis uit. “We kwamen er wel regelmatig op bezoek en ook onze kinderen waren altijd blij als we naar opa en oma gingen, omdat er zoveel ruimte om het huis was en ze er heerlijk konden spelen.”

Woning met veel grond

Huis in de verkoop

Na het overlijden van hun vader was het al snel duidelijk dat geen van de zonen belangstelling had om het te kopen. Anne: “We hebben allemaal onze eigen plek waar we met plezier wonen. Daar komt bij dat het huis buiten onze prijsklasse viel en dus wilden we het verkopen en dat wilden we zeker niet zelf doen.” Daarom gingen ze op zoek naar een makelaar.

Op zoek naar een verkoopmakelaar

Makelaar uit de buurt

“Omdat twee van mijn broers in het westen van het land wonen en ik en een andere broer in de stad Groningen, kenden we niet direct een geschikte makelaar. Want we wilden toch een makelaar in de buurt die ook de lokale markt kende.” Toen ze de spullen van hun ouders aan het opruimen waren, kwamen ze op het spoor van Van der Velde & Hoen. “Tussen de paperassen zat een taxatierapport dat makelaar Van der Velde & Hoen een aantal jaar geleden voor mijn vader had opgesteld. De keuze voor een makelaar was daarmee snel gemaakt. Ook al omdat hij uit Surhuisterveen komt."

Een lokale makelaar

StijlWise

Er werd een afspraak gemaakt en binnen afzienbare tijd liep Anne samen met een van zijn broers en makelaar Chris Jan Pera van Van der Velde & Hoen door de woning. “Chris Jan had ook meteen Tineke van StijlWise uitgenodigd, die de woning eventueel zou kunnen stijlen voor een goede presentatie. Dat was een heel prettige kennismaking.”

“Na die afspraak hebben we ook direct besloten dat Van der Velde & Hoen de verkoop voor ons zou gaan doen en dat we StijlWise zouden inschakelen om het huis verkoopklaar te maken. Dat was ook wel nodig. Onze ouders hebben er samen 33 jaar gewoond en in die jaren veel spullen verzameld. Daar moest wel wat orde in aangebracht worden. En Tineke had daar goede ideeën voor.”

StijlWise voor woningstyling

Bod boven vraagprijs

“De verkoop is voorspoedig gegaan. Binnen twee maanden was het huis verkocht, terwijl de markt toch wel iets minder is dan een jaar geleden. Nadat het op Funda stond, bleek er meteen al veel belangstelling voor het huis te bestaan. En na de bezichtigingen zat er meteen een goed bod tussen, dat hoger lag dan de vraagprijs”, vertelt Anne. “We hoefden zelf ook verder niets te doen. Van der Velde & Hoen heeft ons echt ontzorgd. Ze regelden bijvoorbeeld ook de bezichtigingen. Verder was de woningapp die ze gebruiken heel handig. Daar zaten we alle vier in. Op die manier waren we steeds in een keer op de hoogte van de stand van zaken.”

Snel boven de vraagprijs verkocht

Heel tevreden

Tot slot: “Omdat je niet vaak een huis verkoopt, weet je niet precies wat je moet verwachten van een makelaar, maar zoals Van der Velde & Hoen het heeft geregeld, daar kunnen we alleen maar heel tevreden mee zijn.” 

Tevreden met Van der Velde & Hoen makelaardij
onze makelaars

Meer weten?

Vraag het aan onze makelaars

Stuur e-mail

Funda
Verkoop 9,1
Aankoop 9,5
Beoordelingen bekijken
87 Google-reviews: 4,6/5
  • Meer dan 30 jaar ervaring
  • Duidelijke afspraken
  • Persoonlijk betrokken
  • Compleet ontzorgd
  • In heldere taal