Jilles zijn woning is binnen twee weken verkocht

Professionele presentatie

Eerst probeerde hij zijn huis in Kollumerpomp zelf te verkopen. Uiteindelijk stond het negen maanden te koop. Belangstellenden waren er wel, maar kopers zaten daar niet tussen. Toen schakelde hij makelaar Van der Velde & Hoen in. Vervolgens was de woning binnen twee weken verkocht.

Zeven jaar geleden kocht de 28-jarige Jilles Bijlstra het huis in Kollumerpomp. Het was een opknapper. Nadat hij de meest noodzakelijke aanpassingen had gedaan, trok hij erin, met het idee om de overige zaken in de loop der tijd aan te pakken. Het liep toch anders dan gedacht.

Met het geld uit de verkoop kan ik doorpakken met mijn nieuwe huis. Want ook dat moet volledig worden gestript en opnieuw opgebouwd.

- Jilles, Bijlstra

Westergeest

“Oorspronkelijk kom ik uit de Triemen in de buurt van Westergeest en via via hoorde ik vorig jaar dat daar een huis te koop kwam, wat beter bij mijn huidige activiteiten past”, vertelt Jilles. “Ik ben bokstrainer en personal coach en dit huis had een schuur waar ik mijn eigen praktijkruimte kon vestigen. Wel moest ik snel beslissen omdat het huis anders in de openbare verkoop terecht zou komen. Ik heb een bod uitgebracht en binnen een week was het geregeld.”

In de buurt van Westergeest

Zonder makelaar

“Het huis in Kollumerpomp werd dus overbodig en ik dacht het makkelijk te kunnen verkopen zonder makelaar. Ik heb foto’s gemaakt, een tekst geschreven en het met behulp van een hypotheekadviseur op Funda geplaatst. Er waren wel mensen geïnteresseerd en er zijn ook wel bezichtigingen geweest, maar een koper zat daar maar steeds niet tussen.”

Het uitproberen zonder makelaar

Boksende makelaar

Makelaar Chris Jan Pera van Van der Velde & Hoen bokst bij Jilles. Als het huis van Jilles te koop staat, hebben ze het regelmatig over de situatie op de huizenmarkt. Als het niet vlot met de verkoop, informeert Jilles bij Chris Jan of hij het ziet zitten om het huis in Kollumerpomp in de verkoop te nemen. Die denkt dat er goede mogelijkheden zijn om het te verkopen.

Je huis verkopen in een rumoerige tijd

Artist impressies

Als eerste gaat Van der Velde & Hoen aan de slag met de ruimtes die nog niet zijn verbouwd. Om potentiële kopers een indruk van de mogelijkheden van deze ruimtes te geven, worden artist impressies gemaakt. Daarop is te zien hoe ze eruit zouden kunnen zien na een verbouwing. “Dat is belangrijk geweest voor de verkoop”, meent Jilles. “Veel mensen kunnen toch niet door zo’n ruimte heen kijken en zien de mogelijkheden niet. Dan is het belangrijk om hen daarbij te helpen. Van der Velde & Hoen heeft de mogelijkheid om dat te doen.”

Snel verhuizen met de verhuisbus van van der Velde en Hoen

Vier bezichtigingen

“Ik ben heel blij met de manier waarop Van der Velde & Hoen het heeft aangepakt. Ze hebben de connecties en de tools om een huis op een goede manier te presenteren. Toen het in de verkoop ging stonden er binnen een week vier bezichtigingen gepland. De eerste bezoekers brachten meteen een goed bod uit waarmee we akkoord zijn gegaan. Binnen een week was de zaak rond.” De verkoop stelt Jilles in staat om met zijn nieuwe huis verder aan de slag te gaan. “Met het geld uit de verkoop kan ik doorpakken met mijn nieuwe huis. Want ook dat moet volledig worden gestript en opnieuw opgebouwd.”

Snel verhuizen met de verhuisbus van van der Velde en Hoen

Personal trainer

Op die manier kan Jilles ook verder bouwen aan zijn activiteiten als personal trainer en bokstrainer. Daar wil hij de schuur van zijn nieuwe huis voor gebruiken. “Vijf jaar geleden ben ik voor mezelf begonnen en onlangs heb ik ook de papieren gehaald om boksers in de ring te begeleiden. Zelf heb ik ook altijd gebokst, daar ben ik inmiddels mee gestopt. Maar het is heel mooi om boksers te begeleiden en te trainen.”

Snel verhuizen met de verhuisbus van van der Velde en Hoen

Groeiende belangstelling

Daarbij ziet hij een groeiende belangstelling voor de bokssport. “Het zijn vooral veel mensen die recreatief boksen en vooral met de techniek bezig willen zijn. Ook zien ze boksen als een ideale sport om zich lekker leeg te maken. Mocht er ook een talent uitrollen dat verder wil in de bokssport, dan kan ik die nu ook begeleiden om wedstrijden te gaan boksen.” Jilles ziet de toekomst met zijn aangekochte woning dan ook met vertrouwen tegemoet.

De toekomst van boksen
onze makelaars

Meer weten?

Vraag het aan onze makelaars

Stuur e-mail

Funda
Verkoop 9,1
Aankoop 9,5
Beoordelingen bekijken
87 Google-reviews: 4,6/5
  • Meer dan 30 jaar ervaring
  • Duidelijke afspraken
  • Persoonlijk betrokken
  • Compleet ontzorgd
  • In heldere taal