Verkoop van pas verbouwde woning

Wens om groter erf leidt tot verkoop pas verbouwde woning

Het huis in Harkema was na een verbouwing helemaal naar het zin, maar uiteindelijk bleek de tuin voor het gezin van Patrick Drost, zijn vrouw Geke Laanstra en hun drie kinderen te klein. Daarom besloten ze uit te kijken naar een nieuwe woning met meer grond. Nadat ze drie keer een bod hadden uitgebracht op een ander huis, maar de woning steeds niet hadden gekregen, besloten ze eerst hun eigen huis te verkopen en dan verder te zien. Dat pakte goed uit.

“We hebben twee jaar en vier maanden in ons huis in Harkema gewoond”, vertelt de 42-jarige Patrick Drost, die daarvoor in Buitenpost woonde. “In die tijd hebben we het huis flink verbouwd. We hebben een aanbouw achter ons huis geplaatst en het dak daarboven doorgetrokken. Verder hebben we onder meer een dakkapel geplaatst. Daardoor kreeg het huis in plaats van drie, vijf slaapkamers en een ruime waskamer.”

We zijn dan ook erg blij hoe Van der Velde & Hoen ons heeft geholpen, met name de goede communicatie van Chris Jan was echt een pluspunt.

- Patrick en Geke

Ballen over de schutting

Na de verbouwing voldoet het dan ook aan alle verwachtingen, ware het niet dat de tuin van 360 vierkante meter aan de krappe kant blijkt te zijn. “Als de kinderen in de tuin aan het voetballen waren, zag je de ballen regelmatig over de schutting verdwijnen. We kwamen er dan ook achter dat we meer ruimte om het huis wilden hebben en dus begonnen we toch weer om ons heen te kijken naar een woning met meer grond.”

Tuin Nijebuorren 13 Harkema

Eerst zelf verkopen

In die zoektocht kwamen ze Chris Jan Pera van Van der Velde & Hoen tegen, die de verkopend makelaar was van een aantal huizen waar ze belangstelling voor hadden. “We hadden meteen al een goed gevoel bij hem”, vertelt Patrick. “En toen bleek dat we na drie keer een bod te hebben uitgebracht op een huis, dat huis niet kregen, besloten we daarom Chris Jan te vragen om eerst ons huis te verkopen. Op die manier konden we zelf toch wat sneller schakelen bij de aankoop van een andere woning. We hadden namelijk steeds het gevoel dat we, met een nog niet verkochte woning, achteraan stonden bij het uitbrengen van een bod op een ander huis.”

Verkoopmakelaar Chris Jan Pera

Flinke overwaarde

“De verkoop van onze woning ging echt razendsnel: binnen drie weken waren we ons huis kwijt. En omdat ik zelf als timmerman de verbouwing had gedaan, verkochten we het met een flinke overwaarde. Dat gaf ons de ruimte om verder om ons heen te kijken. Ook al omdat ik ben opgevoed met de instelling dat je iets moet kunnen betalen met het geld dat je zelf hebt. Anders doe je het niet. We wilden dan ook geen extra lening afsluiten.”

Woning Nijebuorren 13 Harkema

Pluspunt

Het oog van Patrick en Geke viel op een ander huis in Harkema met 5000 vierkante meter grond. “Maar de onderhandelingen daarover wilden maar niet echt vlotten. Het liep niet echt lekker met de biedingen en het duurde naar onze zin allemaal wel erg lang. Daarom hebben we Chris Jan ook gevraagd om ons bij de aankoop te helpen. En dat hielp, want vervolgens was de aankoop binnen anderhalve week rond. We zijn dan ook erg blij hoe Van der Velde & Hoen ons heeft geholpen, met name de goede communicatie van Chris Jan was echt een pluspunt.”

Aankoop nieuwe woning Harkema

Opnieuw klussen

“Ja, en nu kunnen we dan weer gaan klussen”, vertelt Patrick ten slotte lachend. “Want het is opnieuw een huis met het nodige achterstallige onderhoud. Bovendien staan er nog een aantal loodsen en hokken op het erf waar we wat moois van kunnen maken. Maar ik ben graag met hout bezig, dus dat gaat vast goedkomen.”

Woning Harkema achterstallig onderhoud

Heel tevreden

Tot slot: “Omdat je niet vaak een huis verkoopt, weet je niet precies wat je moet verwachten van een makelaar, maar zoals Van der Velde & Hoen het heeft geregeld, daar kunnen we alleen maar heel tevreden mee zijn.” 

Tevreden met Van der Velde & Hoen makelaardij
onze makelaars

Meer weten?

Vraag het aan onze makelaars

Stuur e-mail

Funda
Verkoop 9,1
Aankoop 9,5
Beoordelingen bekijken
87 Google-reviews: 4,6/5
  • Meer dan 30 jaar ervaring
  • Duidelijke afspraken
  • Persoonlijk betrokken
  • Compleet ontzorgd
  • In heldere taal