Bouw Feansterhof gaat van start!

Feansterhof in Surhuisterveen

De bouw van het Feansterhof in Surhuisterveen start nog dit jaar. Daarmee wordt het eerste moderne woonhof van Friesland gerealiseerd. “Inmiddels zijn ook bijna alle woningen verkocht”, vertelt makelaar Chris Jan Pera van Van der Velde & Hoen. Van der Velde & Hoen heeft de verkoop van de woningen begeleid. “Het is uiteindelijk een succes geworden, maar dat heeft wel even geduurd.”

Het Feansterhof komt aan de Langelaan in Surhuisterveen. Dat is op loopafstand van het centrum. Voorzieningen, zoals huisartsen, supermarkten en het openbaar vervoer zijn op loopafstand. Het Feansterhof heeft een ruime gemeenschappelijke tuin en een gemeenschappelijke ruimte, waar allerlei activiteiten kunnen worden gehouden.

 

onze makelaars

Meer weten?

Vraag het aan onze makelaars

Stuur e-mail

Vrijwilligheid

“Aanvankelijk liep de verkoop wat stroef”, vertelt Chris Jan “Het idee dat bij veel mensen leefde, was dat je als bewoner van het Feansterhof min of meer gedwongen was om veel dingen samen te doen. Toen het mensen echter duidelijk werd dat het Feansterhof geen woongroep is en dat bewoners alleen op vrijwillige basis mee hoeven te doen aan gezamenlijke activiteiten, en er eigenlijk gewoon sprake is van 'goed noaberschap', kwam de verkoop goed op gang.”

Feansterhof binnenplaats

Knarrenhof

Het Feansterhof in Surhuisterveen is inmiddels de twaalfde woonhof van de stichting Knarrenhof, die in het hele land dergelijke voorzieningen realiseert. Bewoners zijn overwegend 50-plussers die een volwaardige zelfstandige eigen woning zoeken met onder meer een woon-, slaap- en badkamer op de begane grond, een berging, een zolder en een groot terras, maar dan wel onder gelijkgestemden. Door één op de tien woningen open te stellen voor jongere mensen blijft het volgens de stichting een dynamische leefomgeving.

Twaalfde woonhof van Knarrenhof

Zeer geschikt voor ouderen

Het Feansterhof is opgedeeld in drie blokken met in totaal 25 woningen en een gezamenlijk Hofhuys. De blokken bestaan uit verschillende type woningen die zeer geschikt zijn voor ouderen. Alle woningen worden gasloos gebouwd en verwarmd met een warmtepomp. Daardoor is ook koeling in de zomer mogelijk. Ook worden er voldoende parkeerplaatsen aangelegd rondom het complex.

Feansterhof geschikt voor ouderen

Bijna alle woningen verkocht

“Toen bekend werd dat de bouw zou starten, zijn ook de laatste woningen heel snel verkocht”, vertelt Chris Jan. Veel mensen hebben daarbij gebruikgemaakt van de diensten van Van der Velde & Hoen. “Het sprak de kopers aan dat we ook uit Surhuisterveen komen en daarmee kennis hebben van de regionale woningmarkt. Veel mensen die in het Feansterhof komen wonen, hebben dan ook geprofiteerd van een betrouwbare makelaar, die al jaren een bekend gezicht is in het noorden van het land.

Feansterhof voorkant
Funda
Verkoop 9,1
Aankoop 9,5
Beoordelingen bekijken
87 Google-reviews: 4,6/5
  • Meer dan 30 jaar ervaring
  • Duidelijke afspraken
  • Persoonlijk betrokken
  • Compleet ontzorgd
  • In heldere taal