Column - Stille verkoop van uw woning

woensdag 27 februari 2019

Stille verkoop, hoe zit het nou precies? Twee vragen worden de laatste tijd vaak aan mij en mijn collega’s gesteld: “hebben jullie nog woningen in de stille verkoop?” en “kunnen jullie mijn woning ook in de stille verkoop zetten”. Op beide vragen is het antwoord overigens “ja”, maar dat terzijde.

Allereerst een korte toelichting op het fenomeen stille verkoop. Zeker met de actuele woningmarkt bestaat bij veel woningeigenaren de angst dat men sneller de eigen woning verkoopt, dan dat er een geschikte opvolger gevonden is. Terecht, maar omdat een steeds groter wordende groep mensen zo denkt, zit iedereen op elkaar te wachten en draait de woningmarkt langzaam maar zeker verder op slot. Een stille verkoop is dan een optie. De woning staat dan “officieel” bij ons in de verkoop, maar er wordt via onze eigen website en Funda geen ruchtbaarheid aan gegeven. Kopers worden gezocht binnen ons eigen netwerk en onder belangstellenden waarmee wij recent een bezichtiging hebben gehad en waarvoor de woning mogelijk interessant kan zijn. U als verkoper weet dus op voorhand wat voor vlees u in de kuip heeft en omdat er sprake is van exclusiviteit heeft u een goede onderhandelingspositie en kunt bijvoorbeeld als voorwaarde een overdrachtsdatum op langere termijn stellen.

Het voornaamste verschil met een reguliere verkoop is dat u bij een stille verkoop in de meeste gevallen slechte met één geïnteresseerde partij onderhandeld. Bij een reguliere verkoop wordt een zo groot mogelijke doelgroep aangesproken en is de kans groter dat uw woning voor of zelfs boven de vraagprijs wordt verkocht.

Zit u in de geschetste situatie en twijfelt u over de mogelijkheden? Ik kom graag eens langs om voor uw situatie de mogelijkheden te bespreken.

..... Ronnie van der Veen

Meer weten?

Vraag het aan ..... Ronnie van der Veen

Registermakelaar, taxateur wonen en woningmarkt-consultant

Stuur e-mail

Funda
Verkoop 9,1
Aankoop 9,5
Beoordelingen bekijken
87 Google-reviews: 4,6/5
  • Meer dan 30 jaar ervaring
  • Duidelijke afspraken
  • Persoonlijk betrokken
  • Compleet ontzorgd
  • In heldere taal