Kleine verbeteringen kunnen een betere verkoopprijs opleveren

Wilt u uw huis binnenkort gaan verkopen, dan is het een goed idee om kleine verbeteringen aan en in uw woning door te voeren. De ervaring leert namelijk dat een opgeknapt huis zorgt voor mooiere foto’s, meer bezichtigingen en een betere verkoopwaarde. Kleine verbeteringen kunnen dan ook een grote impact hebben. Daarbij is het wel belangrijk dat u weet waarop u moet letten.

Bij het opknappen van je huis is het belangrijk om door de ogen van een potentiële koper naar uw huis te kijken. Dat is vaak lastig omdat u uw huis zelf met uw heel eigen blik bekijkt, waarbij u sommige dingen zullen opvallen die anderen nooit zullen zien. Of precies andersom. Het is daarom belangrijk om uw verkoopmakelaar in te schakelen om u te adviseren over de zaken die u aan uw huis kunt verbeteren. Daarnaast hebben wij de volgende tips:

 • Begin op tijd
 • Kies voor zekerheid
 • Eerste indruk
 • Goede afwerking
 • Opgeruimd staat netjes
 • Raadpleeg de makelaar
onze makelaars

Meer weten?

Vraag het aan onze makelaars

Stuur e-mail

Begin op tijd

Begin op tijd met het opknappen van uw huis. Als u al wat anders gekocht heeft, bent u vaak bezig met uw nieuwe woning of met de financiering daarvan. Dan ontbreekt het aan tijd om ook nog de oude woning op te knappen.

Begin op tijd

Kies voor zekerheid

Over het algemeen geldt dat u bij het opknappen van uw huis het beste voor zekerheid kunt kiezen. Dat betekent dat u bijvoorbeeld bij schilderwerk of het plaatsen van een nieuwe schutting kiest voor neutrale kleuren en een neutrale uitvoering. Daarmee schrikt u mogelijke kopers niet direct af vanwege de kleur of de stijl.

Kies voor zekerheid en neutrale kleuren

Eerste indruk

De eerste indruk is bepalend. Hoe uw huis er aan de buitenkant uitziet, is dan ook van groot belang. Zorg dat het buitenschilderwerk er weer netjes uitziet. Dat betekent niet alleen dat het houtwerk goed in de verf zit, maar ook dat het schoon is. Verder helpt het om losliggende tegels of klinkers opnieuw te leggen en het straatwerk onkruidvrij te maken. Ook de rest van de tuin hoort op orde te zijn. Een nette tuin geeft u bonuspunten bij de verkoop. En natuurlijk zorgt u ervoor dat het er om huis opgeruimd uitziet.

Drachtsterweg 29 nette tuin

Goede afwerking

In huis is het belangrijk dat de afwerking op orde is. Dat betekent dat het loslatende behang weer vastgeplakt wordt, de plinten weer allemaal zijn vastgezet en de strepen en vlekken op de muur en het plafond worden verwijderd of overschilderd. Het is per definitie de moeite waard om muren en plafonds opnieuw te witten. Dat zorgt ervoor dat alles er weer fris en schoon uitziet in huis en het maakt het bovendien licht in huis.

Goede afwerking van de woning

Opgeruimd staat netjes

Opgeruimd staat nog altijd netjes. Zorg er, voordat er foto’s worden gemaakt, voor dat er geen losse stapeltjes papierwerk in de hoek en op tafels of kasten liggen. Berg rondslingerende tassen en schoenen die op de vloer staan op. Zorg ook voor een schone en opgeruimde badkamer en toilet. En om de ruimtes goed op de foto te zetten, is het belangrijk dat de verlichting op orde is. Zorg dus voor goed werkende lampen.

Opgeruimd staat netjes

Raadpleeg de makelaar

Nogmaals raadpleeg uw makelaar om er achter te komen wat u het beste kunt aanpakken om uw huis verkoopklaar te maken. Neem daarvoor gerust contact met ons op. Wij komen graag bij u langs om samen te bepalen welke dingen aan uw huis verbeterd kunnen worden om het op de juiste manier verkoopklaar te maken.

Team Van der Velde & Hoen
Funda
Verkoop 9,1
Aankoop 9,5
Beoordelingen bekijken
87 Google-reviews: 4,6/5
 • Meer dan 30 jaar ervaring
 • Duidelijke afspraken
 • Persoonlijk betrokken
 • Compleet ontzorgd
 • In heldere taal