Historie

Het begin

Van der Velde & Hoen makelaardij is ontstaan in 1990. Wander Hoen besloot voor zichzelf te beginnen, na ervaring opgedaan te hebben bij meerdere makelaarskantoren in de regio. Hij huurde kantoorruimte bij Van der Velde Verzekeringen aan de Jan Binneslaan te Surhuisterveen en begon vanaf deze locatie met het opzetten van zijn eigen makelaarskantoor. Omdat het kantoor in het pand van Van der Velde was gevestigd, werd gekozen voor de gecombineerde naam Van der Velde & Hoen makelaardij o.z. Wanders passie voor Ameland zorgde ervoor dat ons kantoor vanaf dag 1 actief is op dit eiland.

Bij vuurtoren

Ronnie en Edward

In 1995 trad Ronnie van der Veen bij Wander in dienst, Edward Kuperus volgde kort daarop in begin 1996, eerst via een stage en daarna in vaste dienst. Toen Wander in 1998 Ronnie en Edward aanbood om vennoot te worden, was de keuze snel gemaakt. Om het werkgebied verder uit te breiden, is in 1998 het kantoor in Grootegast geopend. In 2004 ging Wander met pensioen en werden Ronnie en Edward samen eigenaar van het kantoor. Het stokje van Ameland werd overgedragen aan Edward, die de passie voor Ameland inmiddels met Wander deelde.

Heerenveen Groningen

Leek en Marum

In 2006 besloten Edward en Ronnie een makelaarskantoor over te nemen met vestigingen in Leek en Marum. Het aantal makelaars en binnendienstmedewerkers werd hiermee flink uitgebreid en ook het nieuwe werkgebied ten zuiden van de A7 bood volop nieuwe kansen. Het was helaas van korte duur. In 2009 bleek de woningmarkt dusdanig te zijn veranderd dat het aanhouden van de kantoren in Leek en Marum een te grote kostenpost met zich meebracht. Er werd afgescheid genomen van de kantoren in Leek en Marum en de focus lag weer op het werkgebied Grootegast, Surhuisterveen en Ameland. 

Taeke Schuilengalaan 1

In 2009 kochten Ronnie en Edward het pand aan Taeke Schuilengalaan 1 in Surhuisterveen. Het statige pand op de hoek van de Groningerstraat en Taeke Schuilengalaan bood zeer veel mogelijkheden, maar er moest wel flink wat aan gebeuren. Na een stevige verbouwing was het pand klaar voor gebruik en tot op de dag van vandaag doet het dienst als ons kantoor in Surhuisterveen.

Blijft u graag op de hoogte?

Ontvang onze nieuwsbrief

Funda
Verkoop 9,1
Aankoop 9,5
Beoordelingen bekijken
87 Google-reviews: 4,6/5
  • Meer dan 30 jaar ervaring
  • Duidelijke afspraken
  • Persoonlijk betrokken
  • Compleet ontzorgd
  • In heldere taal