Onze samenwerking met StijlWise

StijlWise zorgt voor een betere woningpresentatie

Iedereen weet het inmiddels wel. Hoe je huis er op de foto’s op Funda uitziet, is bepalend voor het aantal kijkers. Interieurstylist Tineke Uitterdijk van StijlWise weet er alles van: “Online bepalen mensen binnen een paar seconden al of het huis de moeite waard is om er verder naar te kijken.” Tineke helpt verkopers hun huis zo goed mogelijk te presenteren. Dat doet ze grotendeels met de eigen huisraad.

Van de kopjes van tafel tot het strak trekken van het beddengoed en van het plaatsen van een tuinset in de tuin tot het vegen van de stoep. Wie StijlWise inschakelt voor een optimale presentatie van zijn huis voor de verkoop, kan er van op aan dat geen detail wordt overgeslagen. Tineke bedient zich dan ook van de hands-on methode. “Sommige bureaus leveren advies op papier. Dat doe ik nadrukkelijk niet. Ik ga zelf aan de slag. Ja, en daarbij ben ik nogal kritisch en wil echt mijn toegevoegde waarde leveren omdat ik op die manier het verschil wil maken.”

 

onze makelaars

Meer weten?

Vraag het aan onze makelaars

Stuur e-mail

Altijd wat met styling gehad

Tineke is in juni 2023 begonnen met haar bedrijf StijlWise. “Ik heb altijd wel iets met styling gehad. En omdat ik bij de Rabobank werkte, keek ik met extra belangstelling naar de woningmarkt. In de tijd dat de huizenmarkt in een dip zat en het veel langer duurde voor er een huis werd verkocht, keek ik vaak op Funda en zag aan de foto’s van het interieur vaak al waarom een huis lang te koop stond.” Een paar jaar later besluit ze ook daadwerkelijk wat met interieurstyling te gaan doen.

Tineke Uitterdijk van StijlWise

Opleiding voor verkoopstylist

“Ik kwam er achter dat er een opleiding is voor verkoopstylist en die ben ik gaan volgen. Toen ik de opleiding had afgerond, ben ik met StijlWise begonnen.” Tineke heeft het meteen grondig aangepakt. Haar bedrijf is een gecertificeerd House of KIKI verkoopstylist. Daarbij is House of KIKI sinds 2007 marktleider op het gebied van vastgoedstyling. Op deze manier weten klanten dat de kwaliteit is gewaarborgd als ze StijlWise inschakelen.

House of Kiki certificatie

Roze schouw

Als Tineke in een huis aan de slag gaat, werkt ze altijd met de bestaande meubelen die mensen in huis hebben staan. “Soms voeg ik daar iets aan toe om het af te maken, maar ik probeer het hoofdzakelijk te doen met de spullen die er al zijn. Mijn uitgangspunt is altijd om vooral veel meer rust te creëren. Zo heb ik onlangs een huis gestyled waarin veel meubelen verzameld waren met veel verschillende kleuren en een roze schouw. Door meubelen weg te halen en de schouw wit te sauzen, kwam het huis veel beter tot zijn recht. Want dat is het uiteindelijke doel, de specifieke kenmerken van de woning zichtbaar maken.”

Woonkamer Interieurdesign

Quick flip of uitgebreide restyling

StijlWise levert diverse pakketten aan voor de verkoopstyling. “Dat begint bij een quick flip”, vertelt Tineke. “Voordat de fotograaf komt, loop ik dan door het huis en zorg dat alle ruimtes er voor de fotoshoot goed uitzien. Ik ruim rommelkamers op en hier en daar schuif ik met de meubelen. Ik let ook op de kleinste details, Ik trek bijvoorbeeld de gordijnen recht, doe het deksel van de wc dicht en zorg voor een goede lichtinval.” Maar wie echt een goede presentatie van de woning wil, kan beter kiezen voor een basis restyling waarbij het hele huis onder handen wordt genomen. Inclusief het gebruik van accessoires en een intakegesprek.

rommelkamers opruimen

Het levert zijn geld op

Het is de ervaring van Tineke dat restyling van een woning die te koop komt te staan altijd zijn geld dubbel en dwars waard is. “Het is ook aangetoond dat in zowel een goede als een slechte woningmarkt huizen die zijn gestyled, meer bezoekers trekken en meer geld opleveren. Ook bij een goede woningmarkt, zoals nu, wordt er meer geboden voor een huis dat is gestyled dan voor een huis waar dat niet is gebeurd.”

Een gestijld huis verkoopt beter
Funda
Verkoop 9,1
Aankoop 9,5
Beoordelingen bekijken
87 Google-reviews: 4,6/5
  • Meer dan 30 jaar ervaring
  • Duidelijke afspraken
  • Persoonlijk betrokken
  • Compleet ontzorgd
  • In heldere taal