Zoekt u een makelaar in Achtkarspelen?

Uw makelaar in Achtkarspelen

Bent u op zoek naar een makelaar in Achtkarspelen? Heeft u een leuke woning gezien en wilt u een huis kopen, een huis taxeren of juist uw huis verkopen in Achtkarspelen? Dan kunt u bij Van der Velde en Hoen makelaardij terecht voor 30 jaar ervaring in deze regio. Wij kennen de regio goed en kiezen er in onze dienstverlening voor om u te ondersteunen vanaf het eerste kennismakingsgesprek tot na de eigendomsoverdracht van uw woning in Achtkarspelen.

Neem vrijblijvend contact met ons op

Wonen in Achtkarspelen

Achtkarspelen is een gemeente in het oosten van de provincie Friesland gelegen tussen de Friese hoofdstad Leeuwarden en de grens met de Provincie Groningen. Op nog geen half uur rijden en u bent in de hoofdstad Leeuwarden. Achtkarspelen heeft haar naam te danken aan de acht kerspelen (of parochie: een gemeenschap van Christelijke gelovigen met een eigen kerkgebouw) die het gebied kent: Dit waren Augustinusga, Buitenpost, Drogeham, Kortwoude, Kooten (= Kootstertille), Surhuizum, Twijzel en Lutjepost.

Omgeving van Achtkarspelen

Achtkarspelen vormt samen met de gemeenten Tytsjerksteradiel, Dantumadiel en Noardeast-Fryslân één van de mooiste gebieden van Nederland. Een gebied met ruimte en indrukwekkend veel groen en water. Ook de ligging super, Gemeente Achtkarspelen ligt halverwege tussen de hoofdsteden Groningen en Leeuwarden. Achtkarspelen kent 19 basisscholen en 3 middelbare scholen. Daarnaast telt de gemeente in totaal 2550 bedrijfsvestigingen waarvan 158 winkelvestigingen (dit is exclusief leegstaande panden).

Inwoners van Achtkarspelen

De gemeente telt 27.875 inwoners per 1 juli 2021 en heeft een oppervlakte van 103,98 km². De gemiddelde WOZ waarde per woning is 191.000 euro in 2020. Daarnaast is er voor de inwoners van Achtkarspelen veel groen, werkgelegenheid en zijn er goede voorzieningen. Doorgaans wordt er in de dorpen van Achtkarspelen veel Fries gesproken.

De gemeente Achtkarspelen telt 12 dorpen

Augustinusga (Stynsgea), Boelenslaan (Boelensloane), Buitenpost (Bûtenpost), Drogeham (Droegeham), Gerkesklooster (Gerkeskleaster),  Stroobos (Strobos), Harkema (De Harkema), Kootstertille (Koatstertille), Surhuisterveen (Surhústerfean), Surhuizum (Surhuzum), Twijzel (Twizel), Twijzelerheide (Twizelerheide).

Funda
Verkoop 9,1
Aankoop 9,5
Beoordelingen bekijken
87 Google-reviews: 4,6/5
  • Meer dan 30 jaar ervaring
  • Duidelijke afspraken
  • Persoonlijk betrokken
  • Compleet ontzorgd
  • In heldere taal