Zoek je een makelaar in Surhuisterveen?

Jouw makelaar in Surhuisterveen

Ben je opzoek naar een makelaar in Surhuisterveen? Heb je een leuke woning gezien en wil je een huis kopen, een huis taxeren of juist je huis verkopen in Surhuisterveen? Dan kun je bij Van der Velde en Hoen makelaardij terecht voor 30 jaar ervaring in deze regio. Wij kennen de regio goed en wij kiezen er in onze dienstverlening voor om je te ondersteunen vanaf het eerste kennismakingsgesprek tot na de eigendomsoverdracht van je woning in Surhuisterveen.

Wonen in Surhuisterveen

Surhuisterveen is het grootste dorp van de twaalf dorpen van de gemeente Achtkarspelen. Dit dorp ligt in het oosten van de provincie Friesland en grenst met de Provincie Groningen. Op nog geen half uur rijden ben je in de hoofdstad Leeuwarden. Surhuisterveen wordt gekenmerkt door haar ondernemersgeest en de naam Surhuisterveen verwijst naar de veenkoloniale tijd. 

Omgeving van Surhuisterveen

Surhuisterveen is een mooi compact dorp waar veel te doen is. Er is een winkelstraat met een breed en onderscheidend winkelaanbod. Daarnaast zijn er diverse dag- en avondhoreca in en rondom het gezellige centrum. Surhuisterveen ligt halverwege tussen de hoofdsteden Groningen en Leeuwarden direct gelinkt aan de A7. Dit dorp heeft 2 basisscholen (een christelijke en een openbare basisschool) en 1 middelbare school. Daarnaast telt Surhuisterveen in totaal 2550 bedrijfsvestigingen waarvan 158 winkelvestigingen (dit is exclusief leegstaande panden). Jaarlijks worden er in Surhuisterveen twee grote wielerwedstrijden georganiseerd, namelijk de Profronde en de Centrumcross. Qua sportvoorzieningen beschikt het dorp over een openluchtzwembad (De Wettervlecke), sportvelden (De Ketting), een sporthal (Surventohal), tennisbanen en een skate- en ijsbaan. 

Inwoners van Surhuisterveen

De plaats Surhuisterveen telt 6005 inwoners en heeft een sterke regiofunctie. Voor de inwoners van Surhuisterveen is veel groen, werkgelegenheid en goede voorzieningen. In de volksmond wordt het dorp ook wel “It Fean” genoemd en doorgaans wordt hier Fries gesproken. In dit dorp is de gemiddelde WOZ waarde per woning 190.000 euro in 2020 en er zijn 2845 woningen totaal.

Aanbod in Surhuisterveen

Bekijk onze website voor het huidige aanbod in Surhuisterveen

Funda
Verkoop 9,1
Aankoop 9,5
Beoordelingen bekijken
79 Google-reviews: 4,7/5
  • Meer dan 30 jaar ervaring
  • Duidelijke afspraken
  • Persoonlijk betrokken
  • Compleet ontzorgd
  • In heldere taal