Zoekt u een makelaar in Harkema?

Uw makelaar in Harkema

Bent u opzoek naar een makelaar in Harkema? Heeft u een leuke woning gezien en wilt u een huis kopen, een huis taxeren of juist uw huis verkopen in Harkema? Dan kunt u bij Van der Velde en Hoen makelaardij terecht voor 30 jaar ervaring in deze regio. Wij kennen de regio goed en kiezen er in onze dienstverlening voor om u te ondersteunen; vanaf het eerste kennismakingsgesprek tot na de eigendomsoverdracht van uw woning in Harkema.

Neem vrijblijvend contact met ons op

Wonen in Harkema

Harkema is één van de twaalf dorpen van de gemeente Achtkarspelen. Dit dorp ligt in het oosten van de provincie Friesland en ligt vlakbij de grens van de Provincie Groningen. Op nog geen half uur rijden bent u in de hoofdstad Leeuwarden. Harkema is het dorp dat verdween, maar ook weer terugkeerde. Rond de 17e en 18e eeuw, ongeveer halverwege Drogeham en Augustinusga, lag het streekdorp Harkema-Opeynde. Door allerlei oorzaken was deze boeren gemeenschap als dorp verdwenen. Later rond de 19e eeuw ontstond op de zuidelijker gelegen heidevelden genaamd de Hamsterheide zeer eenvoudige woningen en vele plaggenhutten ook wel ‘Spitketen’ wat later Harkeme-Opeinde vormden. 

Omgeving van Harkema

Harkema heeft een openluchtmuseum: Themapark de Spitkeet Harkema, hier kunt u zien hoe de mensen vroeger in de streek rondom Harkema leefden. Harkema ligt halverwege tussen de hoofdsteden Groningen en Leeuwarden en kent 2 basisscholen (een christelijke en een openbare basisschool). De dichtsbijzijnde middelbare school is in het nabijgelegen dorp Surhuisterveen op 10 minuten fietsen. Daarnaast telt de gemeente 26 winkelvestigingen. Qua sportvoorzieningen beschikt het dorp onder andere over korfbal, volleybal, tennis, gymnastiek en paardensport die in verenigingsverband worden uitgeoefend. Het dorp heeft twee voetbalverenigingen waarbij de Harkemase Boys tot de betere amateurclubs van Noord-Nederland behoort.

Inwoners van Harkema

De inwoners heten officieel Harkemasters, maar in de volksmond wordt de term Harrekieten meer gebruikt. In Harkema wordt doorgaans Fries gesproken. Het dorp telt 4310 inwoners. Voor de inwoners van Harkema is veel groen, werkgelegenheid en goede voorzieningen. In dit dorp is de gemiddelde WOZ waarde per woning 194.000 euro in 2020 en er zijn 1962 woningen.

Aanbod in Harkema

Bekijk onze website voor het huidige aanbod in Harkema

Funda
Verkoop 9,1
Aankoop 9,5
Beoordelingen bekijken
87 Google-reviews: 4,6/5
  • Meer dan 30 jaar ervaring
  • Duidelijke afspraken
  • Persoonlijk betrokken
  • Compleet ontzorgd
  • In heldere taal